twitter
rss

2Π:Εκπαιδευτική βαλίτσα
Εκπαιδευτική βαλίτσα

 
 
 
              
 
 
Η εκπαιδευτική βαλίτσα "2Π", “ταξιδεύει” στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία και φέρνει σε επαφή τους μαθητές με χώρες μακρινές και μαρτυρίες από τους κατοίκους τους, μέσα από εκπαιδευτικό υλικό όπως: αντικείμενα, φακέλους με εγχειρίδια για τον εκπαιδευτικό και τους μαθητές, φωτογραφίες, χάρτες κτλ.
Κινητήρια μοχλός των δραστηριοτήτων είναι μία κούκλα που αντιπροσωπεύει τον Πολίτη του Κόσμου, η οποία αναδιπλώνεται και στέκεται στην τάξη. Ο ανήσυχος αυτός ταξιδευτής έχει επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου, έχει ερευνήσει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων εκεί και φέρνει στη σχολική τάξη τις εντυπώσεις του και τις ιστορίες των ανθρώπων που γνώρισε. Μέσα λοιπόν από τις εμπειρίες του,  πραγματοποιούνται οι προτεινόμενες δραστηριότητες.


Βασικοί στόχοι της εκπαιδευτικής βαλίτσας:
·         Η καλλιέργεια της συνείδησης του ενεργού πολίτη σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο
·         Η ευαισθητοποίηση γύρω από τα παγκόσμια ζητήματα και την αλληλεξάρτηση μεταξύ τους
Βασικές έννοιες-θεματικές που θα προσεγγίζονται στις δραστηριότητες:
  • ·         Ανθρώπινα δικαιώματα
  • ·         Φτώχεια
  • ·         Ανισότητα
  • ·         Περιβάλλον/Κλιματικές αλλαγές
  • ·         Βιώσιμη Ανάπτυξη
  • ·         Καταναλωτισμός
 
 Πώς μπορεί ο 2Π να επισκεφθεί το σχολείο σας;

Εάν ενδιαφέρεστε να δανειστείτε μια εκπαιδευτική βαλίτσα θα πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση παραγγελίας που θα βρείτε στη σελίδα της ActionAid  και στείλτε την ηλεκτρονικά (education.hellas@actionaid.org) ή με fax (210-9212376)
 
Η κάθε δανειστική περίοδος διαρκεί 2 εβδομάδες.
Για τα σχολεία που θα δανειστούν τη βαλίτσα έως και τον Δεκέμβριο 2014 δεν υπάρχουν έξοδα για το δανεισμό. Από 1-1-2015 και λόγω λήξης χρηματοδότησης του προγράμματος το κόστος δανεισμού της βαλίτσας θα είναι 20 ευρώ. (ποσό που καλύπτει τη διακίνηση και συντήρηση του εποπτικού υλικού των βαλτισών).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου